Mitt första inlägg

Hej bloggen! Kul att du finns!

Jag tänkte att det var dags för mig att ha en sida där jag kunde skriva av mig lite grann, om vem jag är och vad jag gör osv.

Mat är livet!

Jag gillar att äta mat. Det är en av mina stora passioner här i livet och jag åker gärna land och rike runt för att hitta bra mat, bra service och ett episkt billigt dryckespaket. Själv drycken är det viktigaste för mig. För maten i sig kan vara fantastisk. Men det når aldrig till skyarna om inte drycken passar plånboken som handen i handsken.

Jag åker gärna till olika delar av Stockholm för att testa olika ställen. Och det är ofta som jag hamnar på Lidingö där det finns ett par olika restauranger med olika kvalitet. Framför allt är den bästa maten på Lidingö ifrån Restaurang Lidingö. Vilket är det som ligger alldeles delikat fördelat längs med vattnet vid hamnen på östra sidan av ön.

Varför är de bäst?

Här vet personalen verkligen vad de håller på med. Maten smakar fantastiskt, uppläggningarna är magnifika och kyparna kan verkligen allt om viner och annan dryck. Och självklart hur det ska paras ihop med maten.
Senast åt jag deras långkokade högrevsgryta med mexikanska primörer och en handslungad potatisstomp. Det som var så fantastiskt med potatisen var att den var liksom både slät och härligt krämig och puréig men också hade några bitar i sig. Både stora och små.
Enligt personalen är potatisen handplockad hos en lokal odlare som endast odlar ca. 50 st av denna fantastiska potatis per år. Och det är helt fantisktiskt.
Och tro mig, det var en helt makalös upplevelse för smaklökarna.
Jag tog en bild på maten och jag kommer verkligen beställa samma sak igen nästa gång jag kommer hit.

Vad är viktigt?

Det är också viktigt för mig att man sitter i en härlig miljö när man äter och bra tips på det för att jag ska få en grym upplevelse är:

  • Sköna stolar som man inte får ont i rumpan av. De ska vara lagom stoppade så man sitter skönt men inte så man sjunker ner så det känns man att man sitter i en soffa.
  • Det får gärna finnas en öppen eld eller något annat som gör att hela lokalen känns mer levande. Mycket levande ljus och så kan vara trevligt.
  • För min del får det gärna också finnas andra levande, rörliga saker. Kanske till exempel lampor som åker upp och ner (jag har sett det på en annan restaurang och det ger en liten wow faktor på det hela).
  • Dukningen måste också vara grym, annars får man liksom ingen första feeling när man sätter sig vid bordet. Det behöver liksom inte vara Frantzén eller något sånt super fancy. Men det ska liksom vara cleant och snyggt. Och så ska självklart alla tallrikar, glas och bestick vara superrena. Annars tar det udden av hela besöket.
  • Toaletten måste självklart vara tipp topp. Det är kanske det första du besöker när du kommer till restaurangen och då vill man ju verkligen att det vara fräscht.

Framtiden då?

Jag kommer verkligen besöka den här restaurangen igen. I min värld har de verkligen allt som behövs för att de ska få minst en stjärna i Guide Michelin. Atmosfären. Maten. Bemötandet. Broccolin. Tavlorna på väggen. Allt är verkligen i särklass bland det bästa jag upplevt någonsin.

5/5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *