Gullplutten som gör min hemsida

Nu måste jag faktiskt få tipsa om min kompis Chris som hjälper mig med mina hemsidor. Han driver en grym webbyrå i Stockholm som heter Wonderbird. Dom sitter på Karlaplan / Östermalm och är ett jättehärligt gäng.  Det man ska tänka på när man anlitar en webbyrå eller wordpressutvecklare, är just deras tidigare projekt. Alla kan göra en hemsida right? Men det är skillnad på utvecklare och utvecklare.  Vi kan ta en titt på följande faktorer:

 

  1. Tidigare projekt: När du väljer person som ska göra hemsidan är det viktigt att kika på saker han eller hon har utvceklat innan. I detta fall, då jag såg vad dom hade gjort innan, så visste jag redan detta. Och ifall deras egna hemsida inte har några referenser kan man ju kanske tycka är konstigt, men då är det bara att fråga. I många fall så jobbar webbutvecklare under andra byråer och får helt enkelt inte visa upp sitt arbete på sin egna hemsida, så fråga efter referenser.
  2. I vilken plattform jobbar utvecklaren?  Kör han i Wix, WordPress, Jomla, Webflow, eller kodar rakt av med nå headless CMS och java bara?  Hemsidan kan se exakt likadan ut för besökaren, oavsett vilken av dessa plattformar din webbkille jobbar med. Men skillnaden är massiv för dig när du ska uppdatera hemsidan. Jag fick mina hemsidor i WordPress, då det är enklast att uppdatera för mig sen som inte kan så mycket om hemsidor.
  3. Vad kommer det att kosta?  Hur långt är ett snöre?  En hemsida kan ju kosta allt från 5000kr till flera hundra tusen kronor. Så va tydlig med att du vill ha in en tydlig offert innan det sätts igång med produktionen.
  4. Hur lång tid kommer det att ta? Produktionstid för en enklare one-pager bör inte ta längre än några dagar från det att webbyrån börjar till det att det är helt klart.
  5. Hosting: Vart kommer sidan sen att ligga?  Vilket hostingföretag är väldigt viktigt då det påverkar sajtens hastighet väldigt mycket. Kommer det vara mycket trafik på sidan? Har sidan massa tunga bilder osv? Om det bara är en enkel statisk hemsida för ett företag spelar det inte så stor roll.

 

 

Jag önskar dig lycka till med dina framtida hemsida, jag hoppas du blir lika nöjd som jag blev med min kompis webbyrå.

 

Kjamz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *