Mitt första egna företag

Jag kom till insikt för något år sedan, efter 17 år som anställd, att det nog är mycket roligare att driva något eget. Så jag sa upp mig från min tidigare arbetsgivare för att starta något eget.

Det första konceptet ska jag berätta om här.

Vad gör jag då?

Det är en hemsida för bostadsrättsförening, eller mer som en webblösning. Lösningen, eller BRF Plattform, är liksom en plattform för styrelsen att kunna kommunicera mot sina medlemmar med. Och framför allt kunna hålla koll på allt sitt administrativa såsom protokoll, avtal, stämmor etc.

Varför är vi bättre?

Det första som skiljer oss från konkurenterna är ju att vi fotograferar föreningens fastigheter och fasad. Så att plattformen blir magiskt unik för just den föreningen. Det är tokigt mycket mer personligt om föreningen på sin hemsida har bilder på sin förening. Och inte massa mängdbilder på någon fin fågel på en brygga vid ett hus. Vi vill att lösningen ska vara exklusiv och unik, och det visar vi genom att sätta föreningens verkliga prägel på hemsidan.

Här är en bild från en förening som vi fotat i Kärrtorp. Supermysigt!

Vi ville bygga en lösning som underlättar för styrelsen i föreningen. Samtidigt som medlemmarna kan ta del av den informationen som föreningen besitter. Därför finns det en A-Ö funktion på Plattformen där styrelsen lägger upp info om föreningen. Då kan medlemmen enkelt hitta detta genom att söka på sidan. Det tar max 2 sekunder.
Istället för att medlemmen ska kontakta styrelsen som ska gräva i gamla analoga stadgar. Eller någons Dropbox om vad som gällde för just grillning på balkongen.

Vad mer är grymt?

Sen har vi också byggt en grym notisfunktion så att alla medlemmar i föreningen får ett pling när styrelsen har lagt upp en nyhet på sidan. Eller när en annan medlem hittat ett par nycklar i garaget och lägger upp det på anslagstavlan. Eller om någon gör ett inlägg på forumet. Ja, möjligheterna är oändliga och det är styrelsen som bestämmer hur de vill att funktionerna ska fungera. Detta är något vi är ensamma om på marknaden då många konkurrenter bara säljer vidare en mall de köpt för 200kr på internet.

Vi vill att produkten ska vara en top notch lösning för BRFen, därför är det också lite svårare att få ihop en större kundstock som är villig att investera i detta. För med kvalitet kommer ju ett högre pris..?! Men faktiskt så har de som valt oss gjort det utan någon större införsäljning. De har helt enkelt förstått produkten och beställt rakt av.

Vad tillkommer mer?

Produkten innebär att man också tecknar ett serviceavtal med oss, men den summan slukas egentligen helt upp kostnaderna för hostingen och tiden vi lägger på uppdateringar och nya funktioner. Men det är ju också för att kunden, BRFen, ska känna sig trygg och väl omhändertagen.
Sen tummar vi heller inte på kvaliteten när det kommer till partner av webbhotell utan vi har valt den leverantör vi anser vara bäst i Sverige på detta. Det kostar så klart lite mer vilket gör att vår månadskostnad är något högre än de flesta konkurrenter (långt ifrån alla) men som sagt… Man får vad man betalar för.

Vart finns vi?

Vi hoppas att fler hittar till oss och använder vår lösning. Det är en ganska ocharmig produkt att hålla på med. Men så länge det finns ett intresse för den så kommer produkten finnas. Nu när vi sitter i nya lokaler finns också större möjligheter till att ta möten med kunder från hela innerstan. Vi sitter ju numera vid Karlaplan, jag tror det heter Nedre Gärdet egentligen men det är inte så viktigt vad det heter. Det är i alla fall centralt så förhoppningen är att vi ska bli mer lättillgängliga för fler föreningar som vill ha en presentation av BRF Plattform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *