Lite om botox

Botox, är det ok?

Visst är väl det ett roligt ämne att diskutera och fundera över. Ska man trycka in lite botox i sig nu när man börjar bli till åren?
Det blir ju mer och mer vanligt som jag förstått det. Och det är väl inte helt fel att hjälpa naturen på vägen lite.

Användning och områden

Det finns flera användningsområden för botox. Jag läste på Botox Stockholm hemsida att man kan använda det i ansiktet för att föryngra men även mot svettningar. Till exempel om man har extrem fotsvett eller bara svettas mycket. Då lägger sid botoxen som en hinna över det på något sätt och man svettas inte ut nånting. Förstår inte riktigt hur det fungerar men det är ju superbra att det gör det. Vissa har ju verkligen problem med detta. Här kan man läsa mer olika behandlingar med botox.

I mitt fall är det väl själva föryngringsfrågan som är av intresse. Man börjar ju redan nu se att rynkorna tar sig till vid ögon och så. Då är det väl inte helt fel att ta lite hjälp. Oavsett om det är på naturlig väg eller med lite hjälpmedel.

Är det dyrt?

Prismässigt så verkar det inte vara så farligt. Runt ett par tusenlappar per omgång. Eller så har jag sett att det finns paketpris där man kör en hel make over, alltså lyfter, botoxor och stramar åt. Men ett sånt paket kan ju gå på 20000-30000 kr.

Bildresultat för botox
botox östermalm

Botox heter egentligen Botulinumtoxin och det är ju egentligen att man tillför en förlamning på svettkörtlar eller muskler. Man får hoppas att det inte ser helt onaturligt ut när man väl gjort det. För man har ju sett skräckexemplar på hur illa det kan se ut. Och där vill man ju verkligen inte hamna.

Jag har inget emot människor som använder sig av botox för att se yngre ut. Det är upp till var och en att bestämma över sin egna kropp. Jag hoppas att jag inte behöver botox i framtiden men jag har heller inget emot att prova någon gång.

Nu avslutar vi det här med en fin dikt som jag kom på samtidigt som jag skrev det här.

Dikten

Botox är ingen fluga
En fluga förnärmad
Ur djungelbris ett måste
Ty att drickas som påste

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *